| | |

Проф. Михаил Константинов: Има три партии, които могат да излъчат кабинет. И трябва да го направят!

Проф. Михаил Константинов каза пред БНТ, че има три партии, които могат да направят коалиция и да излъчат работещ кабинет, защото са със сходни идеологически позиции.

Ще припомним, че прогнозите на проф. Константинов често се сбъдват.

Има три партии, които нямат идеологически различия – ГЕРБ, ДПС и ИТН. На ръководителите на тези партии обаче нещо им липсва. Когато имаш всички условия да направиш нещо, а не го направиш, значи си калпав.

ГЕРБ, ДПС и ИТН са задължени да направят коалиция“, заяви той.

Той коментира и идеята да вървим към президентска република.

По думите му политически проблеми се решават с политически средства, а не с технологични средства. Смешно е да се направи президентска република една малка държава като България, посочи проф. Константинов.

Той даде пример със ситуацията в САЩ, когато целият свят видя по време на дебата с Доналд Тръмп неадекватните реакции на действащия президент Джо Байдън и фактът, че бе номиниран от партията си да изкара още един мандат.

Проф. Михаил Константинов се надява през октомври или ноември да няма нови предсрочни парламентарни избори. Това, което става в България е пълен цирк, коментира той.

Проф. Константинов посочи, че е право на президента Румен Радев дали да направи политически проект или не след края на мандата си. Той изтъкна, че текат и нови процеси в ДПС, но голямата тайна е какво мисли почетният президент на ДПС Ахмед Доган

Той заяви, че е много голяма вероятността демократите в САЩ да издигнат кандидатурата на Мишел Обама, съпруга на бившия президент Барак Обама.

Дама може да влезе в битката за президент на САЩ. Изненадващата прогноза направи изборният спец проф. Михаил Константинов.

Повод бяха хипотезите в САЩ след дебата Тръмп-Байдън. Ню Йорк Таймс, който е близък до демократите, призова Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом.

Според Константинов евентуалното оттегляне на Джо Байдън от най-важното състезание в САЩ е много трудна процедура, но не и невъзможна.

Ако той се откаже от изборите, демократите могат да сменят кандидата си. Тогава фигурата, която може да обедини демократите, е Мишел Обама. Тя може да победи Тръмп, прогнозира Константинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts