| | | |

Първият коментар на Бойко Борисов за предложения от ГЕРБ кабинет: Давам сценарий занапред! Разваляме правителството, ако…. ВИДЕО

Ние сме се съобразили с избора на българските граждани. С над 11% да излезеш и да върнеш мандата – нито ни отива, нито е честно, нито е държавнически.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

Ще дам сценарии – виждате правителство на ГЕРБ, с министри които в служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, в което ГЕРБ-СДС носи отговорност.

Министрите на ГЕРБ са тези, които са били водачи в районите и категорично са победили преките си избиратели, каза още той.

Ако правителството мине с някой трик – някой не дойде, някой ни подкрепи, не като партия, като мнозинство, което да изпълнява нашата програма – правителството ще има много кратък живот. Ние ще излезем от него.

Много важна цел е да се приеме бюджета, ПВУ, ако има правителство можем да придвижим влизането ни в еврозоната. След това спокойно можем да отидем на избори, утчони Бориосв.

Георги Гвоздейков се спря добре. Калин Стоянов е министър, който с Кирил Петков съгласувахме. Той е единственият министър, при който няма обжалване на изборите, добави още той.

“Обръщам се към колегите от ПП-ДБ и към всички останали, които загърбват държавата, а после се обръщат и казват, че трябва да си пазят избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор и от мен. Дори да са първи – не че ще станат, но дори да са първи, ще имат само “Възраждане” на разположение. Нека да помислят. Ако искат дори да говорят за програма – насреща сме. Министри се сменят лесно”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Пред България има три пътя – на нормализация на политическия живот.

Вторият път е политическа рецесия, в която сме в момента. Това е изтезание на демокрацията. Избор след избор в крайна сметка означава липса на избор.

Третият път е политическата регресия. Много ясно поемаме политическата отговорност с лицата в кабинета. Това са водещите политици на ГЕРБ, а не жертвени овни. Хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите, заяви номинираният за премиер Росен Желязков.

“Ние не говорим за четиригодишен мандат, а за конкретни политики”, уточни Желязков. “Приемам моята номинация с високо чувство на отговорност”, подчерта Желязков.

Вероятно в сряда ще влезем в зала за получаване или не на доверие за структурата и състава на кабинета, коментира той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts