| | | |

Журналистка: Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган, ДПС е част от националната сигурност на страната

Журналистът Валерия Велева постави цялата политическа класа под общ знаменател и обобщи: тази партийна система върви към своя крах с бързи темпове.

снимка: Кадър

В интервю за БНТ тя критикува политиците за проявената от тях пълна липса на лидерство.

“Новите избори са най-малкото, което може да ни се случи – те няма да донесат нищо ново. Имаме нужда от нова кръгла маса и преформатиране на политическото в България. Трябва да се промени избирателна система”, убедена е Велева.

По думите ѝ това е един много сложен процес.

“Въпросът е, че няма кой да го направи. Тези партийни “лидери”, които видяхме днес, не са в състояние да направят нищо. Видяхме грозен театър – политически глутници, всяка от които се грижи за много тесен кръг около своя лидер”, коментира журналистът.

“Борисов не успя и няма да успява, ако продължава така. Той успява да спечели избори, но не успява да съставя правителство от 2020 г. насам”, каза още тя.

За нея новината от деня е зрелищното разцепление в ДПС.

“Това също предвещава сериозна нестабилност. Стабилността на ДПС е част от националната сигурност на страната с оглед на това какво значение има ДПС като партия на българската политическа сцена.

Изненада ме начинът, по който се случи – че Пеевски и Ахмед Доган публично оспориха своето лидерство. Правейки това, те взривиха отвътре партията.

Необяснимо за мен остана защо точно днес г-н Доган разцепи парламентарната група. Свикнали сме, тъй като той е изключително сериозен политик, да изразява позициите си, ако не лично, чрез писма”, коментира журналистът.

Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган. “Никой не може. Той е абсолютен стожер, никой не може да го измести от мястото му”, категорична е Велева.

Политологът Любомир Стефанов определи случващото се като “катастрофа на политическото”.

“Има измислени аргументи кой е по-виновен и защо е по-виновен. Хората в парламента не са политици и трябва да спрем да ги наричаме така”, коментира той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts