| | | |

Чистката продължава: Изключиха Джейхан Ибрямов от Парламентарната група на ДПС. Той се отрече от…

Парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов, съобщи БТА.

Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова. Тя прочете протокол от днешното заседание, според което решението е било взето с 30 гласа “за”, без против и въздържал се.

Снощи от ДПС – Търговище свалиха доверието си от депутата.

В мотивите за снетото доверие от областната структура на Движението изтъкват създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипите, неспазване на голям брой обещания и поети, но не изпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в младежките структури.

В решението на областната структура на ДПС се предлага Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, както и от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на Движението.

Напрежението се покачи вчера след гласуването на проектокабинета “Желязков”.

Джейхан Ибрямов излезе с позиция, че е гласувал “против”, а не “въздържал се”, както излезе от стенограмата.

Справката, разпространена от пресцентъра на Народното събрание за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, обаче показа, че Ибрямов е гласувал с “въздържал се”.

Ето какво написа той вчера във Фейсбук:

“Категорично заявявам, че днес гласувах ПРОТИВ, а не “въздържал” се на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува проектокабинетът “Желязков”.

“Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател.

“Уведомил съм с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът ми е отразен невярно. Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно”, написа още той.

Ибрямов е съпруг на Биршен Ибрямова, за която миналата седмица се появи информация, че е била освободена от длъжността личен секретар на почетния председател Ахмед Доган.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts