| | | |

Минчев притеснен от черния печат на Костадинов: Присъства на закрити заседания и на КСНС

“Създава се изкуствена паника с цените на олиото. Някои хора използват войната в Украйна, за да създават напрежение в страната. Промоционалната цена от 3 лева в магазините е реалната.

Имаме казус, идентичен с цените на бензина от началото на месеца. Времето обаче показва, че няма такова нещо и не е нужна паника”. Това заяви председателят на НС Никола Минчев пред БНТ.

“В тази геополитическа обстановка на война през една държава от нас се опитва да се докоснат хората по най-тънките струни. Най-малкото е недопустимо в подобна обстановка да се прави спекула. Въвеждането на извънредно положение е много крайна мярка, която може да гласува парламентът. Реални предпоставки за високи цени няма. Запасяването на страната със слънчоглед и зърно може да се случи по много по-спокоен начин. Бойко Борисов може да каже, че правим злоупотреби и няма да ме учуди, независимо какво се случва. Не съм разговарял с премиера, за да кажа какво си е говорил с Ердоган, но фокусът е бил в икономическите отношения с Турция. Имаме достатъчно запаси на горива, за да намерим за 90 дена алтернативни източници. Не мисля, че ще се стигне до енергийна криза”, каза още Минчев.

“Случката с Костадин Костадинов е обезпокоителна, ако имаме човек в НС с черен печат да не влиза в други страни, защото участва в закрити заседания и присъства на КСНС. Може да е проблем, че има съмнения за шпионаж. Този казус трябва да се изясни от службите. Лично мен не са ме подвели. Нито в един момент не съм се чувствал несигурен на Трети март и не искам оставката на директора на НСО”, допълни председателят на НС.

Similar Posts