| | | |

Вежди Рашидов: Какъв е грехът ни? Още чакам някой да докаже корупция

„Служебен министър поруга паметници на културата, за да стане пазител на същите паметници на културата. Завъртя се мантрата за корупцията, но каква корупция се доказа? Никаква. Стоя и чакам някой да докаже каква корупция сме извършили. Какъв е грехът ни? Че изтърпяхме една година един шоумен да няма правителство, а инфлацията си растеше.

Служебното правителство успя да се корумпира за 3 месеца и дойде просто Кирчо и започна от сутрин до вечер да говори – повече от журналистите. Абе аланкоолу, държавата е в тежка криза, върви да управляваш“. Това заяви на неделния форум на ГЕРБ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той разказа случка от началото на работата си в Министерство на културата преди вече повече от десетилетие.

„Спомням си първия мандат, първите месеци. Никога не съм разказвал – влизам в едно министерство, защото съм повярвал на Бойко Борисов, когато познавам отдавна. Аз дълбоко повярвах в този човек – че е амбициозен и можещ. Видях едни папки, който чакат 500 подписа, едни милиони за раздаване. Отидох при него в Министерски съвет и му казах, че това са много пари, отговорности и папки. Страх ме е. Той каза – виж и аз не съм бил министър-председател, ще се учим в движение. И се научихме“, каза Рашидов.

Известният скулптор коментира, че културата е имунитета на едно общество.

„Създадохме 10 реновирани и нови театри, червената църква, Ларгото, Арбанаси, изведохме България на най-големите световни сцени“, заяви той.

Similar Posts