| | |

Мика Зайкова не спести критики към Асен Василев и го нахока за горивата и олиото

Ако говорим за цените, всичко, което казва Асен Василев, е вярно, но времето, в което го казва, не е вярно. Ние трябва да вървим преди събитията, а не след тях. Това заяви финансистът Мика Зайкова в ефира на bTV по повод растящите цени на стоки и услуги.

“Достатъчно беше преди 20 дена излезе и да каже – хора, имаме зърно, имаме фураж, имаме бензин, който е най-евтин в Европа, защото имаме договор с руснаците. На Лондонската борса в началото на седмицата цената на бензина беше 149 долара на барел. А сега е 142-4. Същото е и с газта. Работата е, че нашият микс е много по-евтин от това, което се продава на лондонската борса. Ако беше казал това, нямаше да има тези сражения и карикатури”, коментира Зайкова.

По думите ѝ вече е крайно време правителството да помогне още малко на бизнеса. “Нашата държава прилага пазарни методи, но идва време, в което трябва да приложим непазарни”, обяви Зайкова и даде пример: “Таван на най-употребяваните стоки, за да помогнем на най-бедните и втората стъпка е, че може би трябва да сложим квоти на потребление. Защото от потреблението зависи ръстът на инфлация”, посочи тя.

“Хора, олиото не ни е проблем. И сега го казвам недейте да се презапасявате, вие сами вдигате цените”, завърши тя.

Similar Posts