| | | | |

Плевнелиев: Радев даде път на популизма в България, сега го виждате и от две политически партии

„Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, искат Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна“, каза Росен Плевнелиев пред БТВ, уточнявайки, че тази седмица във всички световни медии ще излезе този апел.

По думите му в групата са действащи и бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи.

„Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите“, обясни Плевнелиев.

Той каза още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в САЩ – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът трябва да плати цена.

Плевнелиев е в постоянен контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

„Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Юсченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник“, разказа той.

„Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не вземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силоваците ще му вземат главата в Москва“, на мнение е Росен Плевнелиев.

По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият.

„Това, което се случва в Украйна, едно към едно се е случило в България на 9 септември 1944 г.“, смята Росен Плевнелиев и призова русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.

Като чист популизъм определи и несъгласието на БСП нидерландски изтребители да дойдат у нас, допълвайки, че социалистите се заиграват с русофилите у нас, което според него не им прави чест.

„Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам реално обяснени, дълбоко съм притеснен. Когато, след като Путин е започнал братоубийствена война с хиляди невинни жертви, една трета от българите продължават да го одобрява, какво още трябва да стане, за да си дадем сметка кое е добро и кое лошо”, попита Плевнелиев

Similar Posts