| | |

Военна колона се придвижи по пътищата за учение на полигона „Ново село“

От Румъния към учебен полигон „Ново село“ се придвижи военна автоколона, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. С нея са транспортирани личен състав и бойна техника на пехотата. Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което от 16 март се включи в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“ на учебния полигон.

Днес във връзка с предвидените тренировки в рамките на деня два военни вертолета ще изпълнят полети от Румъния към учебен полигон „Ново село“ и обратно.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В „Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Полигонът в Ново село Снимка Ройтерс

Similar Posts