| | | |

Скандал! Български социалист гласува „въздържал се“ при изключването на Русия от ПАСЕ

Илиян Йончев е един от едва тримата не подкрепили това решение

Българският социалист Илиян Йончев се оказа един от едва тримата делегати в Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа-ПАСЕ, който гласува „въздържал“ на предложението Русия да напусне организацията.

С 216 гласа „за“ , 0 – „против“ и 3 -„въздържали се“(които в ПАСЕ се приемат само за сведение, но не влияят на резултата от гласуването) тази вечер Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) единодушно прие позиция до Комитета на Министрите с която заяви, че Русия трябва да напусне Съвета на Европа.

Един от тримата въздържали се е българският социалист Илиян Йончев.

В проектната версия на текста, гласуван от депутатите, ПАСЕ отбеляза:

Асамблеята изразява съжаление, че въпреки многото призиви за прекратяване на военните действия и за спазване на международното право, руското ръководство упорства в своята агресия, ескалира насилието в Украйна и отправя заплахи, ако други държави се намесят. Със своето отношение и действия ръководството на Руската федерация представляват открита заплаха за сигурността в Европа.

Остава да гадаем знаел ли „ястребът“ Кирил Петков как гласува представителят на коалиционният му партньор БСП в ПАСЕ ?, пише breaking

сваляне на руското знаме от ПАСЕ

Similar Posts