| | |

Я какви са копирачи: „Дядя Ваня“ замени „Макдоналдс“ в Русия

В близко бъдеще в Русия може да се появи нова верига за хранене, наречена „Дядя Ваня“ (в превод на български Чичо Ваня), чиято търговска марка много силно наподобява логото на „Макдоналдс“.

Преди дни във федерацията врати затвориха близо 800 американски ресторанта за бързо хранене, като част от западните санкции срещу Москва. На тяхно място най-вероятно ще се появи именно веригата „Дяда Ваня“.

Заявление за регистрация в Роспатент е подадено от компанията Russkoe Pole Logistik, която е част от групата Ruspole Brands, произвеждаща зеленчукови консерви, съобщава РИА Новости. Запазената марка на „Дядя Ваня“ ще бъде изображение на буквата “В”, която прилича на обърнатото “М” от името на “Макдоналдс”.

Кандидатът моли да регистрира марката си за услуги като снекбарове, кафенета, ресторанти, барове, столове, доставка на храна по домовете и др. Съобщава се, че заявлението е получено в Роспатент на 12 март, но все още не е разгледано. Малко преди това председателят на Държавната Дума на Руската Федерация Вячеслав Володин предложи откриване на веригата за обществено хранене “При чичо Ваня”, реагирайки по този начин на затварянето на заведенията за бързо хранене в Русия. „От утре трябва да има вече не Макдоналдс, а чичо Ваня“, каза той.

Similar Posts