| | | | |

Историята сочи, че това не свършва добре. За палачите. Злото е бумеранг, който винаги се връща

БОРИСОВ СЕ ОКАЗА МЪЖ, НЕ ИЗБЯГА, СРЕЩНА ТЕРОРА ЧЕЛНО. ДА МУ МИСЛЯТ СТРАХЛИВЦИТЕ ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ И РАШКОВ, КОИТО АРЕСТУВАТ ХОРА ПРЕД ДЕЦАТА ИМ

Бойко Борисов, разбира се, е знаел за готвения арест. Няма как иначе, при положение че вчера цял ден Кирчо и Кокорчо са привиквали в кабинета си полицейски шефове да им разпореждат обиски. Все някъде по трасето е станал “теч”.

Бойко Борисов обаче се оказа мъж и не избяга, както избягаха онези, които платиха за ареста му – Васил Божков и Цветан Василев. Даже обратното, Бойко Борисов финтира живата верига на симпатизантите си пред дома му в Банкя и тръгна към килията със собствена кола. Без да прави панаири, за да избегне ексцесии, евентуални кръвопролития.

Бойко Борисов вече спечели битката на полето на морала. Загубиха я страхливците Петков, Василев и Рашков, които изпратиха полиция в домовете на политическите си противници, за да ги задържат назидателно, пред близките им. За да разстроят семействата им за цял живот и нанесат нелечими рани върху психиката на децата им.

Бойко Борисов е бил арестуван пред очите на двамата си невръстни внука. В бащината си къща.

Севделина Арнаудова е била арестувана пред очите на осемгодишната си дъщеря.

“Нахълтаха вкъщи десетима, докато вечеряхме. Не представиха никаква заповед. Започнаха обиски, тършуваха даже в кухненските ни шкафове и баните. Детето се разплака, изпадна в шок…Попитах ги – не можеше ли да я повикате с призовка, през деня, защо го правите пред детето. Те ми отговориха – можеше, но ни беше наредено да го направим пред детето…”, разказа ми Дилян Димитров, съпругът на Севделина Арнаудова.

Хайде сега пак прочетете последното – “беше ни наредено да я арестуваме пред детето”, и признайте как се почувствахте. Все едно какво мислите за Бойко Борисов, Севделина Арнаудова, ГЕРБ и цялата ни смахната политическа реалност. Все едно от коя партия сте и за кого гласувате. Тук говорим за съвсем друго – полицията нахълтва по къщите и отвежда хора пред децата им. Годината не е 1944-а, а 2022-а. Новият Девети септември е дошъл с промяната, която продължава и ще продължава да арестува. Защото това е предсмъртният й гърч, агонията да се задържи във властта. И защото вниманието трябва да бъде отвлечено – от предстоящото ни участие във войната, от сметките за ток, газ и бензин, от провала в битката с ковида, от липсата на План за възстановяване, от безпрецедентната несъстоятелност на шепа авантюристи да упражняват политическите си правомощия…

Историята сочи, че това не свършва добре. За палачите. Злото е бумеранг, който винаги се връща.

от фейсбук профила на Недялко Недялков

Similar Posts