| |

Няма да има нов Путин: В Русия изкупиха презервативите

Търсенето на презервативи в последните дни рязко нарасна в руските магазини и аптеки. Те, както и други предимно вносни продукти за лична хигиена, се разграбват в очакване на по-нататъшно увеличение на цените. За това, че руснаците се втурнаха да изкупуват презервативи, свидетелстват данните на изследването DSM Group, предаде РБК.

Според анализаторите през седмицата от 28 февруари до 6 март продажбите на кондоми в аптеките са се увеличили в сравнение със същия период на 2021 г. със 17 процента във физическо изражение – до 540 700 опаковки. А парично изражение търсенето е скочило с цели 32 на сто до 184,1 милиона рубли за споменатия период. Значително увеличение на продажбите на презервативи през последните две седмици с почти 26 процента в сравнение с предишни седмици беше потвърдено и от аптечната верига „36.6“.

Мениджър на един от най-големите търговци на хранителни стоки в Русия пък съобщи за 30% нарастване на продажбите на кондоми. Михаил Бурмистров, генерален директор на InfoLine-Analytics, в интервю за RBC обясни увеличаването на търсенето на презервативи с тревожните очаквания на потребителите за увеличението на цената на вносните продукти и техния дефицит.

Similar Posts