| | | |

Напрежение в ефир: Водещ на bTV вбеси Татяна Дончева

Може ли просто някой да ви каже след 10 години пререкания, абе я се съберете с бившия си.

Така Татяна Дончева коментира протегнатата ръка от Корнелия Нинова за завръщане в БСП в ефира на bTV.

Поканата да се върнем в БСП е само ПР от Нинова и нейния кръг да отиграе нещо в дадената ситуация, коментира Дончева.

Както е известно, днес се провежда кръгла маса на тема “Лява България-идеи, политика, единение”.

Участие в дискусията ще вземат лидери на леви политически формации и общественици, сред които Костадин Паскалев, Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев, Симеон Славчев.

Според нея с това ръководство на БСП не може да се реши въпроса за голямо ляво обединение в редиците на червените

Дончева обаче отказа да даде оценка на действията на Нинова. По думите ѝ лидерът на БСП е в правото си да направи такива действия, които смята за правилни.

Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП и действията на новото ляво обединение не могат да бъдат тълкувани като елемент на намеса в отношенията на социалистите.

Тя дори се ядоса на водещия Златимир Йовчев, че върти един и същи въпрос.

“Пак ли да ви кажа по друг начин. Ние сме направили партии преди 7-8 години. В тях членуват десетки стотици хора. Те не са наши крепостници, ние да ги пратим, където искаме, да ги местим и т.н.”, каза тя.

Дончева хвърли светлина и за новия проект. Тя уточни, не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие.

“Инициатор на тази идея е Коста Паскалев. Президентът Първанов е поканен, както всички нас”, уточни тя.

Тя обаче се ядоса пак на водещия по повод въпрос кой е лидер на новия проект. Тя посочи, че тепърва ще се изяснява кой ще е той, точно защото става въпрос за нова партия.

Защо си съчинявате? Питате…Ама вие сте БТВ, национална телевизия, не сте селската телевизия от Луковит. Не са упреци, ама ви го повтарям за двайсти път, ядоса се Дончева

Дончева не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие.

Темата с кодове, машините и дали ще се осигурят честни избори е важен въпрос. Не е достатъчно да каже някои, който минава за авторитет, че не е възможно да бъдат манипулирани машините, каза още Дончева по отношение на промените в Изборния кодекс.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts