| | | |

Адв. Менко Менков: За няколко сребърника Бойко Борисов няма да съди държавата

Бойко Борисов е политик от световна класа. Той няма да съди държавата нито у нас, нито в международни институции, нито ще съди премиера Кирил Петков, който е свидетелствал срещу него. Утре ще депозираме жалба в Административния съд срещу 24-часовото му задържане. Считаме, че то е незаконосъобразно. Но няма да си позволим за няколко сребърника Борисов да съди държавата. Това заяви в предаването „На фокус с Лора Крумова” Менко Менков, адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов.

Той посочи, че Борисов започва да излиза от шока. Лидерът на ГЕРБ страда от високо кръвно и по време на задържането му е бил в тежко състояние. Помолил е униформените да му дадат да изпие лекарствата си.

Адвокат Менков коментира също, че е невъзможно желанието на някого да преодолее българската прокуратура. За да се случи това, трябва да се разрушат устоите на демократичната държава или разделението на властите. Също така е невъзможно КПКОНПИ да може да повдига обвинение без съгласие и разрешение на прокурор, защото е противоконституционно. Той уточни, че прокуратурата не е саботирала нищо, защото не е била уведомена за действията на полицията.

“По случая с Божков Европейската прокуратура не е компетентна. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзвук в Европа, защото Кьовеши не е очаквала такова развитие. В разпита си Петков твърди, че я е запознал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са независими”, категоричен е Менков.

Според него е подадена жалба за незаконосъобразно задържане, а разследващите са били след работно време на етажа на СГС. “МВР не е изготвяло предложение за задържане, но дори да е направено, то не е от компетентен орган”, коментира адвокатът

Similar Posts