| | |

Бойко Рашков неадекватно: Борисов трябва да бъде арестуван всеки петък

Вътрешният министър Бойко Рашков със спешен кризисен пиар след чутовния му провал с арестуването на бившия премиер Бойко Борисов. Рашков получи минути в най-гледаното телевизионно време в неделя надвечер в услужливия ефир на „Нова телевизия“.

Рашков се появи в студиото подпухнал, с червени очи и небрежно пъхната в джоба на сакото му, кърпичка.

Според него, прокуратурата защитавала всички бивши управляващи. „Когато прочетат изпратени материали, в които са изписани няколко имена, това заостря вниманието й да постави така нещата, че МВР е извършила една незаконосъобразна дейност и да прочете кои лица, които са дали сведения, какво са казали, да разкаже, все едно, че тя има правото и задължението да може утре да провали едно наказателно дело“, нападна Рашков държавното обвинение.

“Трябва да припомня, че по сега действащият НПК, разследващите органи, не могат да позволят производство. Те могат да поставят началото на едно същинско разследване само по неотложност“, опита се той неумело да замаже гафа с правните действия на МВР.

„Божков не може да разпитан онлайн, защото такива, като г-жа Маджарова, си позволиха да подслушват през 2020 г., за хората, които уж въоръжени са тръгнали да свалят правителството на Борисов. Маджарова трябва да се сниши много ниско, това е огромен професионален гаф“, скочи Рашков да защитава укриващия се в Дубай беглец Васил Божков, въз основа на чиито уж показания, беше скалъпена цялата акция срещу Бойко Борисов.

Той застъпи и тезата, че нямало никакви пречки, Васил Божков да бъде разпитан дистанционно чрез видеовръзка.

„Какво толкова порочно е направило МВР в лицето на служителите на ГДНП, които са се опитали да съберат информация в тази насока, ако не бяха брутално спрени от прокуратурата“, отново атакува той държавното обвинение.

Аз съм по три пъти на ден при премиера, с Асен Василев също, призна Бойко Рашков.

„Действията са изпълнени законосъобразно“, продължи да настоява той. И обвини за провала служители на МВР, които били на работа в министерството по времето на ГЕРБ, а освен това били се познавали и с пиарката на Борисов – Севделина Арнаудова.

По време на интервюто Рашков се изцепи, цитирайки Осман Октай, че Борисов трябвало да бъде арестуван всеки петък. Така от думите му стана ясно, че иска да затвори Борисов без съд и присъда.

„Дали ще има? Трябва да има“, завърши Рашков, отговаряйки на въпроса дали ще има още разпити на бившия премиер.

Similar Posts