| | | |

Не прокуратурата, съдът ни е калпав: Арестуваните от „Ловци на педофили” са на свобода

Всички мъже, задържани след гражданските акции “Ловци на педофили”, вече са на свобода. От прокуратурата съобщиха, че Софийският районен съд (СРС) не е уважил нито едно от исканията за постоянен арест, съобщи правният сайт “Лекс”.

Магистратите са наложили домашен арест само на един от мъжете, на 12 са определени парични гаранции, а на 7 от тях не са били наложени никакви мерки за неотклонение. От прокуратурата поясниха, че ще протестират определенията пред Софийския градски съд.

На 15 март от държавното обвинение оповестиха, че при спецоперация на МВР са задържани 21 души във връзка с досъдебно производство за извършване на контакт с деца с цел блудство, полово сношение и създаване на порнографски материали.

На територията на София са арестувани 16 души, а други петима в районите на други областни дирекции. Издирват се още четирима, като за един има информация, че е напуснал страната.

Действията по разследването са се осъществили с помощта на данни и записи направени от т.нар. “Ловци на педофили”, които публикуват множество обяви в различни сайтове за запознанства, като се представят за непълнолетни момчета и момичета, отговарят на мъжете, които се интересуват от тях и си уговарят срещи.

Впоследствие правят записи на тези срещи, уточниха от прокуратурата. Лидер на “Ловци на педофили” е 17-годишният Ален Симеонов, а организацията им има клонове в Стара Загора и Бургас.

Работник във фирма за метали, собственик на мебелен цех, фотограф, шофьори, няколко пенсионери и студент са сред арестуваните 21 мъже, които са поискали интимни ласки от 13-годишни момичета. Повечето са женени с деца.

Similar Posts