| | |

Председателят на правната комисия в НС сигурен, че вот на недоверие срещу властта нямало да мине

„Коалицията е готова. Към момента моите лични наблюдения са, че има единство в коалицията и няма да мине подобен вот на недоверие.“

Това заяви пред БНР депутатът от ПП Милен Матеев, председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание след арестите и освобождаването на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

По думите му правителството работи в струпване на кризи накуп, като никой не дал на властта 100 дни толеранс.

Изглеждащото доскоро немислимо, се случи. Хората разбраха, че вече няма недосегаеми и няма никой над закона. Това беше обещано от ПП и с този мандат избирателите ни изпратиха във властта, доволен е Матеев.

Според него много от гласоподаватели на “Продължаваме промяната” тези арести и процесуално-следствени действия, които бяха извършени, са доста закъснели. Няма как да се случват нещата без българската прокуратура да работи независимо и ефективно, подчерта Милен Матеев и добави, че да се търсят начини за заобикаляне на прокуратурата е „нещо ужасяващо и абсурдно“ в една съдебна система.

„Българската прокуратура показа, че по всякакъв начин замита под килима доказателствата, които се събират в следствието.“, посочи Матеев, който вижда още „жалко и дребнаво заяждане за това има ли три листа хартия в преписката или няма“.

Similar Posts