| | |

Ядосаната Мика Зайкова отправи сериозни критики към правителството

Ядосана съм. Отказват се от договора с “Газпром”, но като се отказват от договора с руснаците, имат ли други договори, които да осигурят? Кой ще ни даде 43% от петрола, кой ще ни даде метали, зърно? Такива въпроси отправи бившият депутат от Има такъв народ и настоящ икономически експерт Мика Зайкова пред БНТ.

Според нея трябва да се мисли. Мълчанието е злато, но преди да се говори, трябва да се мисли, настоя Зайкова и добави, че ни пречи тъпоумието на управляващите.

Тя недоумява, че вместо да имаме газ, щяло да се правят батерии. С какво ще правят тези батерии?, запита Мика Зайкова.

Зайкова отбеляза, че като започнат фирмите да фалират, няма да има и доходи, а като няма доходи откъде ще има пенсии. Не е важно кога ще се направи, а трябва да се разберем с азерите и Дубай за петрол, да се разберем с Турция, настоя Мика Зайкова.

Тя много иска да повярва на премиера Кирил Петков, но не вярва на гърците, че интерконекторът с гръцката държава щял да бъде направен за няколко месеца. “Трай си, свърши предварителната работа и защо се правим по-католици от папата. Не искам да плаша хората, но това, което направиха е, че няма да преговаряме с руснаците за газ”, изтъкна Мика Зайкова.

Според нея инфлацията ще върви нагоре при настоящата ситуация.

Мика Зайкова разкритикува, че Плана за възстановяване на Томислав Дончев бил направен като за крадене, докато този на Атанас Пеканов бил теоретичен.

Similar Posts