| | |

Илияна Йотова за арестите: Вярвам на правителството, ще има продължение

“Безпрецедентна е бежанската криза за Европа и за съжаление ще има много последици за в бъдеще. Над 3,5 млн. разселени хора – това Европа не познава от Втората световна война. Задължително трябва да се обърнем към европейските институции за допълнителна помощ”. Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на празника на старата столица, предаде БГНЕС.

Йотова каза, че ще бъдат освободени около 420 млн. евро за всички държави, като тези пари се разпределя на квотен принцип. “Но можем да преговаряме за значителна сума за подпомагане на хората, които приемат бежанците у нас”, посочи още тя. “За себе си направих един извод – промяната ще стане тогава, когато в името на закона се предприемат законови действия”, каза Йотова в коментар след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с медийния му съветник Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов и последвалите от четвъртък насам събития.

“На този етап вярвам в действията на българското правителство. Министър-председателят и вицепремиерът и министър на финансите твърдо застанаха зад тази акция, вероятно имат своите основания, но смятам, че този сюжет ще има своето продължение. Още повече, че се говори за одитен доклад за използването на европейски средства”, каза още Илияна Йотова.

Similar Posts