| | |

Синът на Янчо Таков и внук на Пеко Таков – Иван Таков, бе избран за председател на Градския съвет на БСП – София

Синът на тв легендата Янчо Таков и внук на Пеко Таков – Иван Таков, бе избран за председател на Градския съвет на БСП – София от делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на партията.

Таков получи 157 гласа при тайното гласуване и така отвя конкурента си за поста Валери Иванчев, който получи едва 7 гласа.

Утре, досегашният председател на БСП – София Калоян Паргов и новоизбраният шеф ще дадат съвместна пресконференция. Събитието ще се състои в залата на ул. Леге“ №10

Иван Таков е досегашен заместник-председател на БСП-София, а Валери Иванчев – председател на основна партийна организация в столичния район “Младост”. Останалите кандидати са си направили отвод. Около 20 бяха номинираните за поста.

Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ „А. С. Пушкин“. Висшето си образование получава в университета „Макгил“ в Монреал, Канада, със специалност „Финанси“. Притежава следдипломна квалификация от БНБ. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд.

Член е на БСП от 2003 година. Председател е на Районния съвет на БСП във „Възраждане“. От 2020 г. е и заместник-председател на Градския съвет на БСП – София. Трети мандат е общински съветник и е заместник-председател на групата на „БСП за България“ в СОС.В словото си пред делегатите Иван Таков заяви, че времето днес изисква да се гледа напред и да бъде намерен верният път.

„Скандалите, обвиненията, низките страсти – те са за враговете ни. Ние тук сме другари. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме заедно, да сме силни. А кавгите и интригите не ни правят силни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват енергията ни“, категоричен е новият председател на БСП – София.

Той обясни, че задачите са много, отговорността е огромна. „Работата с хора изисква честност, справедливи решения и много търпение. Позицията председател на Градския съвет на БСП – София изисква кураж и решителност, бързи и разумни действия. Досега съм се справял на различни позиции и няма причина да не продължи да е така. Извървях дълъг път в Партията и е напълно естествено да направя следващата крачка“, обясни Таков.

По думите му предстои много работа и е нужно единение. „Трябва да бъдем другари в истинския смисъл на думата. Трябва ни и желание за работа. Трябва ни вяра, че можем да се справим с всичко и да вървим напред“, категоричен бе Иван Таков и очерта задачите, за които ще работи да бъдат решени.

„Първата и най-важна е да успокоим страстите, да се смирим и да възстановим другарските си взаимоотношения. На всички нива в Градската партийна организация. Възможности за това виждам в правилното разпределение на отговорностите; във високата активност на работните органи – комисиите и съветите към Градския и Районните съвети на БСП; в осмислянето на задачите пред хоризонталните структури; в нов смисъл на работата на федерациите към градската организация“, изтъкна избраният за председател на Софийската организация на БСП и допълни, че целта е да не се делим на работещи и оценяващи, а всеки на отговорна позиция да има своето място и отговорност за постигане на набелязаните цели.

Втората задача, която открои Таков е да се определят целите, които столичните социалисти искат да постигнат до Местните избори през есента на 2023 година.

Similar Posts