| | | |

ГЕРБ: Арестът на Борисов е свързан с разговора му с Порошенко

Връзка между ареста на Бойко Борисов и срещата, която той направи онлайн с бившия президент на Украйна Порошенков. Лидерът на ГЕРБ и кметът на София Йорданка Фандъков разговаряха с Порошенко във видео разговор часове преди Борисов да бъде задържан от полицията.

“Има ли някаква връзка незаконният арест с деня на срещата във видеоконферентна връзка с бившия президент Порошенко със заявката на ангажираност на нашата парламентарна група за подкрепа на Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще декларарира и настоява за такава подкрепа? Подозираме, че много сериозна такава причинноследствена връзка има”, каза председателката на парламентарната група Десислава Атанасова в изявление от кулоарите на парламента.

Българските граждани писали тройка на управляващите, а 60% смятали, че “Бойко-Рашковото МВР” се ползва за репресия, обясни Атанасова, разглеждайки изминалите 100 дни от управлението на Кирил Петков.

Според Делян Добрев най-правилната оценка за правителството дават финансовите пазари. “Аукционът за 7,5-годишно ДЦК, което се проведе в понеделник и приключи при доходност от 1,33% в сравнение с 0,49% през ноември миналата година. Много от вас биха казали, особено хора от правителство, че това се дължи на войната. Да бъдем изцяло коректни трябва да гледаме разликата, спреда. Той би трябвало да е еднакъв в като в Германия. Ще видим, че в ноември миналата година той е бил под 1%, а сега над 1%”, каза Добрев.

Протокол от показанията, които Кирил Петков е дал. Този документ е шокиращ, трябва да се изучава в университети, не само по правни науки, но и по медицина. “Там се споменават Изпълнителна агенция одит на средствана на ЕС и дирекция национален фонд в дирекция на финансите, които някой би казал, че не работят добре”, каза Дончев.

Similar Posts