| | |

Бойко Рашков с нова порция лъжи, некомпетентност и удари по прокуратурата

Изтичане на информация е имало по ареста на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Сестрата на Севдалина Арнаудова работи в Главна дирекция на “Национална полиция”, заяви в ексклузивно интервю за bTV вътрешният министър Бойко Рашков.

Министърът на вътрешните работи попита Манфред Вебер: Знаеш ли защо Борисов излиза от МВР? Той припомни, че на времето Борисов е работил с групировките.

Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, каза още Рашков.

Той показа и документите на досъдебното производство, което е образувано. Рашков заяви да се попита Специализираната прокуратура защо твърди обратното.

“Свикнахме вече с това от там да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже”, заяви той.

“В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него”, обясни Бойко Рашков.

“Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има пряк достъп до главния прокурор. След като той незабавно се е задействал, материалите са изпратени”, уточни още вътрешният министър.

“Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма достатъчно данни за каквото и да било престъпление”, категоричен бе Рашков.

По думите му е интересно защо Специализираната прокуратура продължава да лъже, че производство срещу Асен Василев няма.

Това е нашата съвременна национална прокуратура и за нейните правомощия вчера се опитахме да проведем разговор в Комисията по вътрешен ред, което не беше позволено от представителите на ГЕРБ”, уточни още вътрешният министър.

Similar Posts