| | | |

Кирил Петков: “Възраждане” пак бяха подготвили циркове. Условия не приемаме

Това, което виждате е, че отиваме на комисия по темата Шенген. За самото Народно събрание (НС) разбрахме, че от “Възраждане” пак бяха подготвили циркове.

Това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков по повод проваленото заседание на парламента.

Както писахме едва 68 депутатите се бяха регистрирали. Росен Желязков направи 2 опита за кворум, но такъв не беше събран.

„От опозиционната партия са поставили условие, за да работи парламентът – да се спре демонтажът на Паметника на Съветската армия. Такива условия не приемаме.

Ние сме в парламента, където се осъществява законодателна дейност. Ще работим извънредно. Надявам се през другата седмица политическите им “фанфари” да спрат и да можем спокойно да си свършим работата

“Ще направим извънредно заседание понеделник и вторник. Не може да се опитват да ни изнудват: “Ако искате да се работи, трябва всичко да се спре по паметника”.

Надявам се, че дотогава политическите им фанфари ще спрат. Дотогава ще работим в комисиите“, коментира Петков.

В момента работим в комисиите. Вицепремиерът Мария Габриел ще участва, за да обсъдим преговорите за Шенген. Има политическата воля и мнозинство за премахването на таксата за руския газ. Премиерът може да поеме отговорност за това”, каза още Петков.

“Това, че беше решено в комисия, е сигналът, който трябваше да изпратим в Брюксел, че има политическото решение”, каза още Петков по отношение на премахването на таксата за пренос на газ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts