| | | |

Кирил Петков посегнал физически на евродепутат, дошъл в България да разследва ареста на Борисов

Кирил Петков задълбочи още повече скандала с незаконните арести на бившия премиер Бойко Борисов, говорителя му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов по време на срещата си с мисията на ЕНП, изпратена от председателя на най-голямата група в Европейския парламент – Манфред Вебер, съобщава ПИК.

Все по-неуравновесеният роден премиер блъснал с ръка в рамото единият от двамата евродепутати, пристигнали да разследват случая у нас – Йерун Ленарс, който е говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, по-известна и като комисията ЛИБЕ.

За това се оплакал самият Ленарс след завръщането си в Брюксел пред колегите си от Европарламента.

Той споделил и пълното си възмущение от грубиянското поведение на Петков, който нападнал евродепутатите и словесно. Той им се развикал, че те не са никакви да му идват тук от някаква си европейска партия да му държат сметка, защото той бил премиер и това било българско правителство.

Очевидно Петков е тежко стресиран от пълното беззаконие на арестите, станали по негово нареждане, както и от грандиозния скандал, в който вкара България в Евросъюза. Включително и забърквайки името на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, създавайки илюзията, че тя е благословила погазването на законността и правото в страната ни с начина, по който бяха извършени тези арести.

Все пак е утешително, че Петков не е посегнал на Дамата заедно с Ленарс-Моника Холмайер, която е председател на комисията на ЕП по бюджетен контрол. На разговора е присъствала и надзирателя на Кирил Петков от адвокатската кантора на Иван Тодоров, която той назначи за свой говорител в правителството – Лена Бориславова.

Именно просташкото поведение на Просто Киро е и причината двамата евродепутатите да откажат да дадат съвместни изявления заедно с Кирил Петков след разговора им в Министерския съвет, както бе оповестено предварително.

Заради този категоричен отказ в крайна сметка по късна доба на 21 март при събраните далеч по-рано журналисти за съвместното изявление слезе само въпросната Лена Бориславова и започна да ръси клишета, без да спомене нито дума за повода на посещението на двамата евродепутати от ЕНП. Уточняващият въпрос на ПИК също не помогна за осветляването на темата.

По данни на обитатели на Министерския съвет и посетители в кабинета на Кирил Петков, в който неизменно се подвизава и надзирателката му Лена Бориславова, напоследък Просто Киро е станал много агресивен, крещял и налитал на бой на хора, които влизат при него, както ПИК съобщи. По неофициална информация в кабинета си, пред очите на Лена Бориславова, той налетял на бой на народен представител.

Може би тези прояви са просто желание да мъжкарее пред Лена. Но в социалните мрежи пък все по-упорито се говори, включително и от доскорошни привърженици на П-тата на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев, че премиерът издава вид на неуравновесен човек.

Това обаче едва ли ще оправдае поведението му пред посетилите го евродепутати и най-вероятно само ще дозадълбочи негативното им впечатление от него.

Similar Posts