| | |

Пълна безпомощност и тотална неадекватност – това, за съжаление, са стоте дни на провала на Кирил Петков

Пълна безпомощност и тотална неадекватност – това, за съжаление, са стоте дни на провала на Кирил Петков и на правителството на четворната коалиция. Това каза Борис Ячев – председател на ПП „Силна България“, във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ за първите 100 дни от управлението на страната.

„Четвърти месец на управление това правителство още няма приета ясна икономическа програма за управлението на държавата, няма приета и законодателна програма за онова кои ще бъдат законодателните приоритети на правителството, които ще бъдат внесени в Народното събрание. Виждате, че самата работа на парламента е хаотична, липсват сериозни законодателни теми и идеи, по които да се дебатира“, обясни той.

„Времето минава в едно перманентно изслушване на различни министри или представители на изпълнителната власт, което в крайна сметка пречи на властта да работи по така приетите и набелязани приоритети“, добави Ячев.

Според него провалът е в почти всички сфери на заявените приоритети на правителство. „На първо място по отношение на предизвикателства, които ковид кризата представи както пред служебните правителства през миналата година, така и пред правителството на Кирил Петков“, даде за пример той.

„Провал по отношение по необмисленото налагане на зеления сертификат, от който имаше смисъл, но той беше наложен много бързо, беше наложен без предварителна подготовка. По този начин беше бойкотиран както от представители на бизнеса, така и от самите хора, чието здраве трябваше да защитава. Провал по отношение и на мерките, които бизнесът трябва да получи заради Ковид пандемията. Само трябва да отбележа, че никакви нови мерки не се предложиха от правителството на Кирил Петков. Продължена беше само Мярката 60:40, която имаше и в предишното управление на ГЕРБ-„Обединени патриоти“, само че тази мярка вече не е актуална първо, предвид инфлацията и новите обстоятелства. Имаше ангажимент от страна на правителството за разсрочване на високите сметки за тока за бизнеса, това не се случи“, каза още Ячев.

Similar Posts