| | |

Маджарова: В Спецпрокуратурата има дела за корупция срещу няколко министри

В Специализираната прокуратура има няколко дела, които са свързани с корупционни практики от министри. Това заяви в ефира на Нова телевизия ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

“Не искам да навлизам в конкретния случай за повдигане на обвинение срещу лице от финансовото министерство”, каза тя.

Преди дни специализираната прокуратура потвърди, че има досъдебно производство срещу финансовия министър Асен Василев. От обвинението съобщиха в четвъртък, е образувано досъдебно производство на 18 март за това, че министър е извършил “нарушение на служебните си задължения с цел да се набави имотна облага, като от това са произлезли немаловажни вредни последици и деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение”, информира обвинението, но без да споменава името на самия Асен Василев.

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че сигналът е подаден от лице, близко до ГЕРБ, а вицепремиерът Даниел Лорер уточни, че става въпрос за среща, на която дори Василев не е присъствал.

“Мога да кажа, само че има дела срещу няколко министри, касаещи корупционни престъпления. Друго от министерствата, за което става въпрос, е здравното. Това е сигналът на министър Кацаров и касае обществена поръчка, свързан с детската болница. До петък не беше входиран новият сигнал срещу него от ГЕРБ”, обясни тя.

Маджарова отказа да разкрие повече подробности и добави, че ще информират обществото, когато има какво да кажат.

Във връзка със закриването на Спецпрокуратурата тя коментира, че законът ще бъде изпълнен такъв, какъвто се приеме от народните представители.

Similar Posts