| | |

Радев попари всички, които искат да пратим оръжия в Украйна и захапа Промяната

Тези кризи не дават толеранс на бизнеса и гражданите. Очаквам правителството да се фокусира. Учудващо за мен е това системно уволняване на кадрите на служебното правителство, които разкриха редица корупционни схеми, с които реално започна промяната. Много надежди за свързани с това правителство, но и много очаквани са резултатите. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в НАТФИЗ, където ще отправи приветствия към студентите и академичната общност.

Попитан дали България трябва да изпрати оръжия на Украйна, той категорично заяви: “Като държавен глава, няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите. Цената на войната я плащат границите, а не проповедниците.”

“Очаквам не само посланикът на руската федерация, но всички посланици да се изявяват в рамките на своя статут – с уважение към институциите и суверенитетът ни”, заяви той по повод бойното видеото с крилати ракети, които пусна руското посолство у нас.

“Войната определено ще принуди ЕС да действа много по-солидарно и ако това се случи, ще бъде успех за българското правителство”, каза той.

“За тези процеси около вас, можете да информирате обществото”, завърши Радев.

Similar Posts