| | | |

Ето колко пари чини комунистическия сатрап Рашков, тръгнал да раздава „пиянгурско“ правосъдие в страната ни

Преди по малко от месец, в качеството ми на бивш народен представител и зам. председател на антикорупционната комисия в 44-тото Народно събрание, сигнализирах медиите за конфликт на интереси, касаещи вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Не последва никаква реакция.

Напротив, днес всички сме свидетели на нарушенията на Конституцията и Законите на страната, с които вътрешният министър си служи, за да изпълнява волята на инсталираната от президента хунта за показна саморазправа с опозицията в страната.

Няма как да е иначе, когато в ролята на изпълнителен еничар е назначен попадащ под ударите на законите в страната висш държавен служител.

Този човек е в аналогична позиция, в която се намират с вече повдигнатите си обвинения Васил Божков, Цветан Василев, братя Бобокови, фамилиите Баневи, Арабаджиеви, Стайкови. Обвинения, повдигнати от Прокуратурата на България съвместно с КПКОНПИ, заради които бяха прибрани в арестите тези крупни олигарси от криминалния преход в България. Бяха блокирани техни имущества и сметки за над 3 милиарда лева. Днес се оказа, че правителството, е адвокат и защитник на тези мародери, до един произхождащи от средите на комунистическата номенклатура…

Прилагам документ от официалната страница на КПКОНПИ от 2018 г., публично достъпна за всеки простосмъртен българин, че в задължителната по закон декларация за 2017 г., тогавашният председателят на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Илиев Рашков е „спестил“ доста сериозни обстоятелства:

Вместо 200 644 лв., е декларирал парични средства по банкови влогове и банкови сметки едва 82 016 лв.

„Пропуснал“ е да декларира данни за съпругата си както следва: парични средства по банкови влогове и банкови сметки в размер на 62 606 евро; 15 787 евро; 58 392 евро; 11 488 лв.; 21 352 лв.; 15 5912 лв.; 20896 евро, както и доходи от друга стопанска дейност в размер на 645 089 лв.

Очевидно от изнесената от КПКОНПИ информация, и то преди цели 4 години, става ясно какъв е в същност моралът на „днешните борци срещу корупцията и нов стил в управлението на България“.

Ето колко пари чини комунистическия сатрап Рашков тръгнал да раздава „пиянгурско“ правосъдие в страната ни. И виси със страшна сила въпросът: Дали с показната законодателна саморазправа със специализираните Съд и Прокуратура не стои пъклен опит за „прикриване“ на престъпленията в разграбването на България в криминалния комунистически преход?

Г-н министър председател Петков,

ако наистина сте „борец“ в борбата срещу корупцията /в което не вярвам след погазването на конституцията с фалшивите Ви декларации/ сте длъжен:

След като проверите достоверността на тази информация, която е достъпна на интернет страницата на КПКОНПИ, веднага да освободите от поста му вицепремиера и министър на вътрешните работи от състава на Вашето правителство Бойко Рашков.

В това си качество той би могъл да повлияе на изхода от разследването за недекларираните фрапантни различия с над 1 милион и 260 х. лв. в декларацията му от 2018 г. пред КПКОНПИ.

Съгласно „Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество“, когато задължените по-него не са декларирали имоти или банкови сметки и влогове на стойност над 20 000 лв., се подлагат на пълна проверка на доходи, приходи, имущество и авоари заедно със свързаните с тях лица. Ето защо апелирам, когато най вероятно тя е към краят си, Бойко Рашков да бъде отстранен от властовите си позиции за да не повлияе на нейната обективност.

Призовавам парламентарната група на ГЕРБ да изиска изслушване по случая в Народното събрание, и ако изнесеното от мен се потвърди, да поиска също незабавната оставка на самозабравилия се милиционер- следовател Бойко Илиев Рашков!

Ако премиерът Кирил Петков се направи на „ни чул, ни видял“, да се поиска неговата оставката…

Спас Гърневски

Спас Гърневски

Similar Posts