| | | |

Корнелия писна като ощипана мома: Нашите гласове в БСП не се продават!

След като по-рано днес Станислав Балабанов от ИТН попита критично “кой натиска бутона на г-жа Нинова?”, лидерката на БСП не закъсня с отговора.

“Нашите гласове в БСП не се продават! Предложението за комисията на Йоловски представлява част от рекета, който си организират партиите от сглобката и някои останали, които служат за параван”, отговори тя на обвиненията, че БСП имат скрити договорки със “сглобката”.

“Наши гласове за такова нещо няма да дадем. Вече поискахме изслушване на Йоловски в комисията по корупция, такова бе отказано, защото има вече образувано досъдебно производство, тоест предметът на тази комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски е куха”, оправда се Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че евентуалното налагане на вето от страна на държавния глава върху бюджета е неприемливо.

“Не бива да се прави, не трябва държавата да бъде оставена без пари”, коментира още тя.

Нинова обясни, че в бюджета на 2024г. не се предвижда продажба на държавни земи, но в прогнозата за 2025 г. такова нещо се предвижда.

“Има приходи от такива суми, има и становища от министъра на земеделието. Нашето становище е да сме против това нещо”, допълни лидерът на БСП.

Относно Бюджет 2024 г. тя уточни, че БСП на първо четене няма да подкрепи и трите бюджета – централният, на НЗОК и на ДОО, а между първо и второ ще подкрепи тези мерки, които отговарят на програмата им и ще направят свои предложения.

“Ще подкрепим увеличението на минималната работна заплата, вдовишките надбавки да се увеличат. Ще внесем предложение например младите хора до 26 г. да не плащат данък върху доходите на физическите лица и банките да бъдат обложени с 15% и да се сложи таван на таксите”, добави Корнелия Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts