| | |

Владислав Горанов след разпита: Свидетелят Петков разчиства сметки

Владислав Горанов беше разпитан в Софийската градска прокуратура. Бившият финансов министър обясни: “Свидетелят Петков инициира всичко дотук – арестите на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това”.

Горанов посочи, че се е виждал с Васил Божков в Министерството на финансите, за да обсъдят „различни теми”. Посочи още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

„Имаше публична среща между министър-председателя, Васил Божков и други собственици на футболни клубове. Тази е срещата, за която на мен ми е известно, за друга – не знам”, допълни бившият финансов министър.

“Арестите вече са обжалвани, за другите действия ще се обърнем към адвокатите си. Не ми се иска да съдим държавата заради глупостите на някой”.

На въпрос при какви условия е бил задържан, Горанов обясни: “Помещенията бяха добре обзаведени, нямаше некоректно отношение на полицейските власти”.

Попитан дали се страхува за живота си, той отговори: “Не, но внимавам как пресичам улиците”.

“Свидетелят Петков участва в разчистване на сметки. Да арестуваш лидера на опозицията е крайно инфантилен ход. Не съм рекетиран от Васил Божков и той мен не е”, каза още бившият финансов министър

Similar Posts