| | | |

ГЕРБ ще изкара наяве истината за меморандума за 1 млрд. долара и руските олигарси

Финансовият министър Асен Василев по-рано заяви, че компанията „Gemcorp” са отишли при тях с представители на американското посолство

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе искане за създаване на временна анкетна комисия, която да изясни всички факти и обстоятелства, свързани с подписването на меморандум за 1 млрд. долара, подписан от правителството на Кирил Петков.

Това обяви преди минути във фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атаносова

Повод за нейните думи е казаното вчера от финансовият министър Асен Василев. Той заяви, че компанията „Gemcorp” са отишли при тях с представители на американското посолство.

Зад фонда „Gemcorp” прозира руският олигарх Алберт Авдолян, но това Василев научил през последните дни от медийни публикации.

За Василев присъствието на търговски аташе на дадено посолство при преговорите с правителството е достатъчна гаранция, че зад съответната фирма или фонд стои чуждата държава.

Ето какво написа Десислава Атанасова

ПГ ГЕРБ – СДС ще внесе искане за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването на меморандум за 1млд.долара от правителството.

Пиша го бавно – 1 млд. долара

Аматьорът не е проверил с кого и какво подписва!

Руски олигарси / американско посолство?

Перачки, но не по Гоген.

Similar Posts