| | | |

Проф. Киров посече Явор Божанков: Беше мой студент, посипвам си главата с пепел, че го пуснах!

Явор Божанков беше мой студент, посипвам си публично главата с пепел, че го пуснах!

снимка Архив

Това заяви в ефира на БТВ конституционалистът проф. Пламен Киров по повод “законотворчеството” на депутата Явор Божаков, който изненада с поредното си безумие – внася закон за орязване правомощията на президента с цел ограничаване на руското влияние.

Президентът ще освободи главния секретар на МВР, посочи проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право, който коментира трусовете в силовото министерство.

Вчера главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка, след като министърът на вътрешните работи поиска освобождаването му от поста, а държавният глава Румен Радев отказа да го уволни.

Има идея на “не-коалицията” за ограничаване на конституционните правомощия на президента, посочи той. Всичко се случвало, както е казано в записа, огласен от Радостин Василев, според него.

Има една сентенция “кадрите решават всичко”, припомни Киров. В момента не се говори за нов главен секретар, защото има заместник-главен секретар, с когото Калин Стоянов може да работи.

Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, посочи, че е нужно да се обърне сериозно внимание на системата за сигурност.

Естествена е реакцията на главния секретар, който не иска да се превърне в чучело, което всички да бият, заяви той.

Неадекватността на решенията идва от това, че не се познават системите, по мнението му. Нямаме високо компетентни кадри, изтъкна Стойчев. Той прогнозира хаос.

Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър, смята, че главният секретар на МВР е попаднал във време на тежко политическо противопоставяне. Според него Петър Тодоров се е държал така, че все едно го няма. Министърът има право да избира екипа си, по мнението му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts