| | |

Собственикът на “Инса ойл” Самуилов: Абсолютна лъжа е, че съм притискан от Борисов и Пеевски, както твърди Асен Василев

Една от най-големите петролни компании в България „Инса ойл“ подготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни.

В сигнала от компанията посочват, че ще бъде изложена цялата фактология относно „опитите за намеса на държавата в конкурентен пазар, обиди към конкретни фирми чрез изказвания на министри от правителството, както и липсата на адекватни действия от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушения на конкуренцията на пазара на горива”.

Повод за реакцията на компанията са твърденията на вицепремиера Асен Василев по Нова телевизия, в които той заяви, че собственикът на “Инса ойл” Георги Самуилов му е споделил, че е бил пристискан от Бойко Борисов и Делян Пеевски да прави операции с държавния резерв.

БЛИЦ потърси г-н Самуилов, за да разбере каква е истината. Ето как бизнесменът отговори на въпросите на управителя на медията Ивайло Крачунов.

Г-н Самуилов, вярно ли е, че сте се срещали с Асен Василев и сте му се оплакал, че Борисов и Пеевски са ви притискали да правите сделки с държавния резерв?

-Срещали сме се с Асен Василев и сме провели работен разговор по определени теми. Но са абсолютни лъжи неговите твърдения в интервюто му, че аз съм бил пристискан от бившия премиер г-н Борисов и от г-н Пеевски да правя сделки с държавния резерв. Това категорично не отговаря на истината.

-Как си обяснявате тогава твърденията на Василев, който говореше много убедено в своето интервю по тази тема?

-Вероятно г-н Василев се опитва да отклони общественото внимание от фокуса на неговите действия за намаляване на цените на горивата в България. Лъжите, които той изговаря, представляват опит за интриги и манипулации и са директна атака срещу бизнеса.

Similar Posts