| | | |

Борисов: Вместо да се извинят на семейството ми за стреса, който причиниха, на симпатизантите на ГЕРБ, които мръзнаха в студа, на полицаите, които изпратиха да прилагат незаконни мерки, те тръгват към беззакония

Бойко Борисов остана изненадан от хода на Петков да го съди за клевета.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е очаквал едно извинение за това, което незаконният му арест е причинил на семейството му, но вместо това разбрал, че Петков ще го съди.

“Решението на съда днес е ясно – в заповедта ми за задържане няма описани факти, които са обосновали необходимостта от прилагането на принудителната административна мярка.

Вместо да се извинят на семейството ми за стреса, който причиниха, на симпатизантите на ГЕРБ, които мръзнаха в студа, на полицаите, които изпратиха да прилагат незаконни мерки, те тръгват към беззакония, коментира Борисов пред Епицентър.бг действията на Петков.

Издигат беззаконието в норма. А това вече е опасно, защото е първата крачка към нещо по-страшно. Искат да всяват страх, подчерта Борисов.

„Само мога да благодаря на хората, които на две инстанции са взели това решение“, каза той и допълни, че „когато се отърваха от терора в Министерски съвет, много хора започнаха да разказват всъщност как е извършена тази грозна сцена“.

По думите му те са знаели, че е незаконно и че това е произвол.

Борисов подчерта, че се е чувало по телефона как казват да му сложат белезници.

„Това решение е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря поръчали, с единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки 100%, че извършват незаконни действия и точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ“, заяви Борисов.

Той добави, че го притеснява „с какви хора си имаме работа“.

Точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КОНПИ”, коментира още Борисов,

Колкото до посредниците за газа – има си документи, има си фактури, по които органите трябва да се произнесат, категоричен е Борисов.

Борисов цитира изказвания на бившия енергиен министър Александър Николов, който пред БНТ заявил, че България купува руски газ след спиране на доставките от “Газпром”.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към “Демократична България” и Христо Иванов с думите: “Кажете ни къде да дойдем и да подпишем. Съгласни сме на 100 процента диверсификация на доставките от “Газпром”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts