| |

Министерски съвет се вкара в обяснителен режим заради Кирил Петков и 8 секундния му ”разговор” с Байдън

Срещата между Кирил Петков и президента на САЩ Джо Байдън на 24 март не е продължила само 8 секунди. Не става въпрос за онова 8-секундно поздравяване, посочено от ГЕРБ. Това са само протоколни кадри, преди началото на заседанието на Европейския съвет, а срещата между двамата държавници се състоя по-късно, обясниха от Министерския съвет.

На 29 март от ГЕРБ използваха видеото от началото на заседанието и разпространиха отрязъка от кадрите, на които Кирил Петков разговаря с Джо Байдън, но заедно с таймер. И отброиха, че президентът на САЩ се е спрял за 8 секунди. Първо видеото с таймера бе показано от PR-а на ГЕРБ Никола Николов и от ГЕРБ – Варна. Впоследствие го сподели и Красен Кралев, отбелязал, че срещата всъщност е “7-секундна слава”. Последваха споделяния от други активисти и политически фигури.

Вечерта на 24 март от пресслужбата на Министерския съвет качиха в платформата си протоколни кадри с видео от 1 минута и 15 секунди от Брюксел към информацията, че “Започна участието на министър-председателя Кирил Петков в съвместната сесия на евролидерите с президента на САЩ Джо Байдън, която се провежда в рамките на редовното заседание на Европейския съвет.”

Ето изявлението на премиера Кирил Петков по темата след срещата на лидерите на ЕС в Брюксел:

С президента Джо Байдън обсъдихме много важна тема – как корупцията може да бъде инструмент на Путин за страните на Балканите. Той ми каза: “Абсолютно вярвам в това, което казваш”. Аз дадох и примера за “Турски поток”, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме, и явно джиповете на “Аркад” се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вирхушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и ги работиш през корупция. Това не е само в България

lupa.bg

Similar Posts