| | |

Посланици от 8 страни осъдиха заплахите на депутатката Елена Гунчева към МС и Херо Мустафа

Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство у нас се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител.

Посланиците заявяват, че такива заплахи не могат да бъдат оправдани и застават заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества, се казва в съобщение на посолството на САЩ.

Съвместното изявление е по повод публикация на депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева от 18 март. В нея Гунчева написа, че Русия разполага с оръжия, с които „точно може да улучи Министерски съвет“, ако българското правителство реши да изпрати военна помощ на Украйна.

„Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високо точкови (вероятно има предвид “високоточни”- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Вчера и председателят на парламента Никола Минчев определи изявите на депутата като „недостойни и недопустими“ и посочи, че според чл. 29 на Виенската конвенция „всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите“

Similar Posts