| | |

ГЕРБ: Внасяме сигнал до МВР за неправомерно харчене на парите по ОП „Околна среда“

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви на брифинг в Народното събрание, че е получила анонимен сигнал за неправомерно харчене на парите по ОП „Околна среда“ в Русе и ще го внесе в МВР

Като народен представител от 19 МИР Русе в моята пощенска кутия са адресирани документи за една обществена поръчка, в която се провежда от община Русе за изграждане на анаеробна инсталация за отпадъци на стойност над 23 милиона лева по ОП „Околна среда“, която обществена поръчка по данните, които са ми подадени от неизвестен изпращач, е видно, че съдържа редица нарушения. Искам чрез тази публична декларация, че ще сезирам органите на МВР.


„Надявам се, че и депутатите от останалите парламентарни групи, защото същият сигнал е изпратен до депутатите от „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и ДПС. Сигналът е озаглавен „Спрете далаверата за милиони в Русе“.

В този сигнал, който получих, без да е подписан от никого, се съдържа информация за това че консултант, който вероятно общината е финансирала по някакъв начин, уведомява кмета на общината, както и заместник-кметовете с писмо, че всички фирми, които са участвали в тази обществена поръчка не отговарят на предварително обявените условия.

И въпреки това те са допуснати до класиране и вероятно с техните ценови оферти, не само са отворени, но скоро ще бъде избран изпълнител по тази обществена поръчка“, допълни Атанасова.

„Притеснявам се, че това е още един проблем, който ще даде основания на ЕК да има редица забележки, не само по ОП „Околна среда“, но и по това как се разходват средствата в общините.

Призовавам всички колеги от другите парламентарни групи, ако имат този сигнал и ако считат, че е уместно народните представители заедно да внесат този сигнал до МВР, защото то се е заявило като големият борец с корупцията, както и до Националния координатор за борба с корупцията Петков, да го направим заедно“

„Аз вярвам на българските институции, надявам се, че те ще направят една проверка на информацията, която е постъпила, заяви Атанасова.

„Ще изпратя този сигнал в МВР и се надявам, че скоро ще ме уведомят дали соченото в сигнала е така или не е така“, категорична е Атанасова.

Десислава Атанасова снимка Архив

Similar Posts