| | |

Нов скандал: БСП и Възраждане не могат да се разберат кой на кого е откраднал идеите

От ПГ на БСП са възмутени, че са откраднали идеята им за повече българска музика в медиите. Това стана ясно от думите на народния представител от “БСП за България” Иван Ченчев по време на брифинг в Народното събрание. От “Възраждане” предложиха по-рано днес в ефира на БНТ и БНР 50% от музиката да бъде родна.

“Изразяваме позиция на ПГ на “БСП за България”, тъй като и по-рано през деня, разбрахме, с доза възмущение, разбира се, че има парламентарно представени партии, които си мислят, че законодателството в НС започва от момент, в който те са влезли в него. Става дума за темата повече българска музика в медиите. Държим тук да развенчаем няколко мита. На нас ни омръзна да се крадат идеи на БСП”

По думите му това се случва по паразитиращ начин и после хубавата идея се изкривява и не намира реализация.

“Така беше с културния чек по предложение на БСП. Така беше и темата за България – читалищата”, заяви още Ченчев. Иван Ченчев отбеляза, че българска музика в ефир има и подчерта, че тя не е 12%, а над 20%.

Народният представител заяви, че тази тема ще бъде обсъдена в коалицията.

“Ние искаме да има повече българска музика и още от 2017 г. се борим от това нещо. Ние през наш представител сме казвали, че лобираме изрично за повече българска музика”, каза още депутатът от БСП. Той подчерта, че БСП е гарант за защита правата на творците.

Александър Симов от БСП допълни, че когато БСП обяви своята идея, зад нея стои години работа.

“Многократно от 2017 г. видяхме опити тази идея да бъде открадната и съответно неразбрана докрай”, каза още Симов.

Той даде пример с патриотите, а миналата година идеята е подел Бойко Борисов и е обещал на музикантите, че ще въведе квоти. Той също обяви, че темата предстои да бъде обсъдена на коалиционен съвет и да бъде вкарана в Народното събрание.

bgnes.bg

Иван Ченчев снимка Фейсбук

Similar Posts