| |

Жоро Милионера вече е на свобода, излежа присъдата за големия обир

Известният като Жоро Милионера пловдивчанин Георги Енев вече е на свобода, след като излежа присъдата си от 12 години затвор за задигнатите от инкасо автомобил 1 471 058,52 лв. Той беше осъден на 12 години затвор за извършеното 22 юни 2021 г. прехвърляне на чували с пари от колата, която карал като охранител, в личния му автомобил, но в затвора е работил и така е редуцирал срока на наказанието си. “Георги Енев вече не е наш проблем”, коментираха от Пловдивския затвор.

Жоро Милионера отдавна имаше правото да поиска предсрочно условно освобождаване, но не го направи и така излежа близо 10 години. Запознати с казуса коментираха през цялото това време, че причините за желанието му да стои зад решетките са две. Първата е, че той призна вината си, но не каза и дума къде са парите, и се предполага, че след излизането си от затвора той ще бъде преследван от криминалния контингент заради укритата крупна сума. “Има такава законодателна възможност – да си признаеш вината, но да не върнеш откраднатото”, коментира тогава прокурорът по делото Дилян Пинчев.

Другата е, че задигнатите през 2012 г. пари бяха на различни банки и застраховани и щетите бяха изплатени. Застрахователните компании обаче биха могли да си потърсят парите от Георги Енев, освен ако не изтече давността за това

24chasa.bg

Жоро милионера снимка Архив

Similar Posts