| | | |

Карадайъ: Надяваме се тези избори да не се превърнат отново в арена на битки, противопоставяне и разделение ВИДЕО

ДПС се регистрира за местните избори

Време е за ново начало, време е за обединение, не за разделение и противопоставяне на всяка цена, както някои партии се опитват да правят.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като внесе в ЦИК документите на движението за регистрация за участие в местните избори.

“Местните избори са много важни за хората, защото местната власт е най-близо до тях. Общинските съвети, кметовете на общини и кметства са най-близо до хората и от тях зависи в каква среда живеем и каква среда за вбъдеще ще си градим.

Затова е много важно кои и какви кандидати ще имаме. А ДПС имаме кандидати, които познават проблемите на хората и знаят как да ги решават, коментира още Карадайъ.

Някои хора предвиждат кампании във виртуалните полета, което не е лошо. Трябва да ползваме технологиите, но да не оставаме само във виртуалното поле, защото проблемите на хората са реални.

Живият контакт с хората е много важен, защото тези, които си градят комуникацията и кампаниите в полето на виртуалното и остават там, губят живия контакт с хората и реалните проблеми на хората остават виртуални за тях.

Надяваме се тези избори да не се превърнат отново в арена на битки, противопоставяне и разделение, а да търсим формулите за обединение. Или конкуренцията да бъде в решаването на проблемите на хората, коментира още Карадайъ.

По закон всички партии и коалиции подават документи в ЦИК, като срокът за това е 13 септември.

Още в първия ден от старта на регистрацията на 4 септември това направиха 14 партии и 3 коалиции. От парламентарните сили първа документи внесе “Възраждане”.

След това кандидатите за кметове и листите за общински съветници се регистрират в общинските избирателни комисии

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts