| | |

Йорданова: Максимално бързо ще изпратим в Дубай искането за разпит на Васил Божков

Преди малко повече от час в Министерството на правосъдието (МП) са получени документите на прокуратурата с искане за правна помощ към ОАЕ. Това каза министърът на правосъдието Надежда Йорданова. Тя уточни, че министерството прави формален преглед на документите. „Ако има неяснота, уточняваме с колегите”, посочи Йорданова.

„От министерството ще подготвят формално писмо към ОАЕ и ще препратят искането с молба за взаимност”, обясни правосъдният министър и добави, че цялата процедура от страна на министерството ще се развие максимално скоро.

По-рано днес прокуратурата изпрати до Министерството на правосъдието искане бизнесменът Васил Божков да бъде разпитван чрез видеоконферентна връзка от Дубай. Това потвърдиха от институцията.

Разпитът е по т. нар. дело за изнудване.

По него като свидетели вече бяха разпитани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Очаква се в понеделник показания да даде и премиерът Кирил Петков.

Преди дни министърът на правосъдието Надежда Йорданова съобщи, че след като получи документите, ведомството веднага ще ги изпрати в Обединените арабски емирства

nova.bg

снимка Архив

Similar Posts