| | | | |

Васил Терзиев се скри в “Дарик”: Лъжа е, че бягам от дебат, исках да се състои тук, но…

След като по-рано днес стана ясно, че дебат между Ваня Григорова и Васил Терзиев по БНТ и Би Ти Ви няма да има, пропадна и обявеният дебат по Дарик радио.

След поканите, изпратени от медията вчера до щабовете на двамата кандидати за кмет на София, в студиото на водещия Косьо Вълков тази вечер се появи само Терзиев.

Половин час преди ефир Григорова изпратила следното писмо:

“Считам, че сблъсъкът на идеи за управлението на София трябваше да се случи в обществените медии – днес в БНТ, съвместно с Би Ти Ви, и утре в ефира на БНР.

До последния момент г-н Терзиев променя своето желанието за формат, брой участници и медии, които да излъчат дебата, включително и Вашата.

За мен това поведение е некоректно и неприемливо. Още повече, че до момента не съм получила отговор на отвореното писмо, което беше изпратено първо на неговия щаб и с което и Вие разполагате. Ето защо не мога да се отзова на Вашата покана”.

След като водещият Константин Вълков изчете писмото на Ваня Григорова, даде думата и на Васил Терзиев, като обясни, че всичко е било подготвено за честен и рационален дебат, който обаче няма да се състои, затова се връщат към обичайната програма на радиото.

“Аз и по-рано обясних, че не съм бягал от дебат. Тъкмо шест направихме, три от които с нея на всевъзможни теми.

От четири месеца съм на терен в постоянни срещи, няма теми, на които да не съм склонен да говоря и от които да бягам. Щях да се радвам дебатът да се състои тук, но за съжаление, дамата не се отзова на поканата”, обясни Терзиев.

Относно исканията му в дебата по обществените медии да се включи и част от екипа им, Васил Терзиев обясни:

“Не сме си променяли виждането за него (дебата по БТН/Би Ти Ви). Mного ясно споделихме какво искаме, защо искаме да бъде така и е правилно да се проведе по този начин.

Вече става дума за управлението на този град, за сблъсъка на управленските екипи. А не само да минем през тези, които вече сме говорили многократно.

Да се видят лицата, идеите, програмата, избирателите да видят кой по-добре като екип би управлявал този град”.

В края на краткия разговор Васил Терзиев призова всички софиянци в неделя да излязат и да гласуват за своя кандидат – независимо кой е той.

Вижте разговора с Васил Терзиев по Дарик – започва след 9-ата минута:

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts