| | | | |

Здравейте, кретени, здравей, заспала интелигенцийо, няма проблеми. Навръх 24 май пак той ще ви е министър

К’ВИ ХОРА САМО НИ УПРАВЛЯВАТ, К’ВИ МЕНТЕТА И КАК СИ ТРАЕМ!

Премиерът подписал публична декларация с невярно съдържание, за да стане министър. Трупа слава, като лъже, че е участвал в спасяването на алпиниста Боян Петров.

Бие депутати и евродепутати в кабинета си. Превръща любовницата си в горгорбашия на държавата. Връчва едни милиарди на кумовете си да ги управляват. Привиква уж деполитизирани полицаи в Министерски съвет да им разпорежда ареста на лидера на опозицията.

Подписва меморандум за 1 милиард долара с близки до Путин олигарси насред войната в Украйна.
Няма проблем.

Финансовият министър – осъден от лондонски съд за кражба на интелектуална собственост. „Той е измамник“, реве бившият му съдружник по всички телевизии. На финансовия хич не му дреме и назначава интимния си приятел за шеф на данъчното. Щавят организирано неудобни бизнеси, притискат по-едри и по-дребни магнати за комисионни.

Провалят се единствени в Европа с Плана за възстановяване – държавата не е усвоила пукнат евроцент, докато комшиите вече прибраха вторите си траншове.
Няма проблем.

Шефът на парламентарната им група и мераклия за гуверньор на БНБ – с фалшива диплома за докторска степен. Писана уж през 2005-а, а вътре данни и цифри от 2009-а! Същинска Касандра пророчица.

Транспортният министър Дедо Еконтий, или „голият чичка“, съсипва държавните пощи, за да процъфтява частната му куриерска фирма.

Спортният министър Руди Гела е все на снежните магистрали. Лобира открито за един отбор и един олигарх. Обезкървавява целенасочено федерациите, оставя ги почти без бюджет.

Вътрешният министър Дамаджаната е вероятно най-богатият политик в Европа след Берлускони – 22 имота и почти милион в банковата сметка.

Шефът на полицията по-мастит от шефовете на мафията! Натрупал ги е от…едната държавна заплата и с малко помощ от спестовната съпруга.
Наздраве, проблеми никакви!

Външната министърка, чието име никой не знае, е известна с това, че не е външна министърка.

Културният министър, чието име също никой не знае, е известен предимно с прякора си „Здравейте, аз съм Наско!“

Здравейте, кретени, здравей, заспала интелигенцийо, няма проблеми. Навръх 24 май пак той ще ви е министър!

Зам.-министрите на земеделието се млатят до кръв в сградата на министерството. Не съм чул да има проблем, и откъм прокуратурата нищо не се чува.

Министърката на икономиката е видна съсипателка и приватизаторка на икономиката от Иван-Костово време. В любимия на премиера гугъл я пишат като „Корни Техноимпекса“.

Не само че няма проблем, а и вече никой не иска да си спомни. Ментетата на власт са възможни единствено заради липсата на памет и критическо асимилиране на реалността.

А партията им…ех, партията…Те дори нямат партия, нямат юридическа регистрация, нямат ръководство, нямат учредително събрание, нямат структури, нито устав, програма, история.

Те са фантоми. Готови са всеки момент да се изпарят с откраднатите кинти. Съществуват в правния мир само в коалиция с…Настимир Анананиев. Най-почтеното лице на промяната им.

от фейсбук профила на Недялко Недялков/ПИК

Similar Posts