| | |

Какво каза свидетелят на Черепа след разпита в прокуратурата

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков.

“Разказах много подробно и дадох същата информация, както и първият път”, каза Петков пред медиите след като излезе от от сградата на обвинението.

Разказах подробно за пропуснатите над 550 млн. лева, за които става ясно от доклад на Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ). Те са от пари, които г-н Божков е трябвало да плати. Това каза премиерът Кирил Петков, след като 2 часа и половина бе разпитван в прокуратурата. Той даде показания по процеса за изнудване, на което твърди, че е бил жертва обвиняемият бизнесмен Васил Божков.

Това, заедно с факта, че Божков твърди, че е дал 60 млн. лева от подкупи мен лично като министър председател ме притеснява, допълни премиерът и посочи, че в много общини обществените поръчки по европроекти били печелени от една фирма – над 90% от случаите.

Попитан за оставката на Иван Гешев, Кирил Петков отговори:

Аз много пъти съм казвал, че нямам доверие на Иван Гешев, надявам се днес Висшият съдебен съвет да разгледа сериозно предложението на министър Надежда Йорданова

budilnikbg.com

снимка Кадър

Similar Posts