| | |

И Копейковците запяха в хора на БСП: Предложението за преименуване на улици в София в подкрепа на Украйна е неадекватно

От “Възраждане” се обявиха против преименуването на знакови улици и места в София в знак на солидарност и подкрепа на Украйна. Това би било провокация от страна на България към руската страна, заяви Деян Николов, секретар на “Възраждане”-София, на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

“България трябва да запази абсолютен неутралитет, когато два братски народа се карат, ние не трябва да подклаждаме този огън”, каза той.

Според Николов предложението за преименуване на улици в София е изключително неадекватно. “Ако нещо подобно решим да направим, тогава бих попитал трябва ли да променим някоя друга улица, така че да покажем солидарност към войната, която се води в Йемен”, посочи той.

За кадрите на цивилни жертви в Буча Деян Николов коментира, че в момент на война е много трудно да се довериш дори на очите си. Там очевидно, освен истинска война, се води и пропагандна война, допълни той. По думите му това не означава, че кадрите не са истина, но подлага под съмнение всяка информация в момента. “Това е война, печеливши няма, прави няма, тя просто трябва да бъде прекратена по възможно най-бързия начин”, каза Николов и допълни, че цивилните жертви са ужасно нещо.

Николай Дренчев – народен представител и секретар на партия “Възраждане”, посочи, че на протеста в сряда категорично ще заявят своята позиция, че България трябва да се придържа към неутралитет и да гледа своите интереси, които са на първо място икономически.

Относно друг протест “Не на неутралитета” в четвъртък, Дренчев коментира, че “това е въпиюща глупост”, която му напомня на еуфорията в парламента, когато се е обявявала война на САЩ и Англия, завършила с изтребители и бомби над София.

Хубавото е, че, дори при най-голямо желание на нашето правителство, няма как да изпратим военна техника и войски в Украйна, поради окаяното състояние на нашата армия, каза още секретарят на “Възраждане”. Той коментира и темата за евентуално придобиване на още осем изтребителя F-16. Новината е от вчера и по стара традиция ние я научихме от конгреса на САЩ, а не от нашето Народно събрание, нито от Министерския съвет или от Министерството на отбраната, допълни Дренчев.

Ние се надяваме, че съвсем скоро българската държава ще бъде управлявана от българи и ние ще започнем с нейното преосноваване, заяви секретарят на “Възраждане”. В отговор на въпрос той прогнозира съвсем скоро, в рамките на най-много месец, “абдикиране на тази коалиция” от управлението и тръгване към нови избори. В един момент ще спре възможността да взимат заеми и единственото, което могат да направят, е максимално бързо да напуснат управлението, тъй като всеки ден ще им носи допълнителни негативи, коментира Дренчев.

nova.bg

Николай Дренчев снимка Архив

Similar Posts