| | |

На всички, които си позволиха клевети и фалшиви новини по мой адрес, ще спре да им е смешно

Съратници, най-сетне, след повече от месец умуване на председателството на Европейския парламент и три сесии по-късно, получих решението на председателя на ЕП, по повод на фалшивата новина, създадена от нашите ултралеви опоненти и тяхната пропагандна машина, наречена „медии“.

Разбира се, става дума за гротескното и превратно тълкуване на жест на добра воля и извинение в „нещо, което би могло да се възприеме като нацистки поздрав“. Апропо, само много объркани хора с тежки предразсъдъци, с тежки комплекси или много гузна съвест могат да възприемат жест на извинение по този начин. Това са тези същите, които по цял ден говорят срещу предразсъдъците.

Решението е уникално. Със сигурност ще остане в аналите на историята на ЕП. Все пак не всеки ден той наказва свой представител за нещо, което някой друг, втори, трети или страничен би могъл да си помисли, че би било нещо друго.

Вярно, санкцията не е нещо особено. Глоба е, не е например членовредително наказание – помахваш с дясна ръка и ти я отрязват, за да не се сети някой ултралиберал за униформата на дядо си и да се изчерви. Примерно.

Изобщо трябва да се обмислят ред поправки и забрани в правилника, за да са спокойни утралибералите. Или направо да се забрани използването на дясна ръка. По никакъв повод. Даже и за писане. Ако някой иска да маха – да маха с десен крак. Ето така ще има спокойствие и ударна доза либерализъм всеки ден. И йога – хем сигурно, хем полезно, хем политически коректно, хем здравословно.

На много страници и с много думи колегите се опитват да оправдаят няколко неща, замаскирвайки бруталната цензура, която налагат дори в залата на ЕП. Публикувам цялото решение, което вече беше обявено официално в залата, за да се посмеем заедно.

Любопитният читател на това историческо решение ще се увери на няколко листа, че ЕП е много загрижен за свободата на словото и правото на изразяване. Ама адски много. Но все пак е хубаво да се избягват някои теми. Тези, които са чувствителни за ултралявото. Тоест – всички. Ако искаш да похвалиш „Зелената сделка”, климатичния истеризъм, ликвидирането на индустрията в Европа, забраната за производство на автомобили с двигатели с вътрешно горене след 2030 г., заличаването на националните държави, пропагандата на джендър идеологията в детските градини и яслите – може. Може и трябва. Ето това е истинска свобода на словото.

Обаче, ако понечиш да ги критикуваш – по към не. Тогава „изглежда, че може би си направил нещо, което би могло да се приеме като нацистки поздрав“.

Ето, свободни сме да хвалим правилната партийна и държавна линия.

Още един момент от това епохално писмо е особено интересен. А именно – митичната фигура на „независимия трети страничен наблюдател“. Според писмото няма значение нито какво аз съм направил, нито какво съм искал да направя, нито какво твърдя, че съм направил. Имало значение само и единствено какво би си бил помислил някакъв хипотетичен, трети страничен наблюдател. Хайде на бас, че се сещате кой е този страничен наблюдател. Даже как изглежда и на какво прилича. Да, той е, този който проверява „независимо“ фактите в тази социална мрежа.

Гледам „медиите“, тези от галактиката „копанка на Сорос“, които преди месец изляха тонове фекална маса по темата, днес са доста обрани в коментарите си и просто препечатват едно и също суховато съобщение. Може пък да ги е срам? Има защо.

А какво следва? На всички, които си позволиха клевети и фалшиви новини по мой адрес, ще спре да им е смешно, защото ще трябва да отговорят за думите си в съда.

И последно – изумителното твърдение, че махайки на председателстващата съм бил уронил престижа на ЕП. Нищо подобно, ако има уронване на престижа на ЕП, то то е по вина на тези непочтени колеги, които се изтърчаха в социалните мрежи да споделят стръвно една фалшива новина и клевета, за да се докажат като първи антифашисти и верни членове на правилната секта. Апропо, това решение нескопосно се опитва да защити и тях от съдебно преследване от моя страна, но няма да им се получи.

Защото, заради тази фалшива новина и клевета, председателят на ЕП е принуден да си изсмуква аргументи от пръстите и да носи вода от девет кладенеца. И всичко това само заради предразсъдъците и гузната съвест на обременени колеги и пропагандисти.

от фейсбук профила на Ангел Джамбазки, евродепутат

Similar Posts