| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов: С всеки изминал ден от щетите, които са нанесли партията на “Промяната” в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях

Лидерът на ГЕРБ е в Рилската света обител. Той беше посрещнат пред портите на манастира от игумена Адрианополски епископ Евлогий.

Преди да влезе той направи коментар по актуалните политически теми.

“Не могат да завършат стотина километра по гръцката връзка. България притежава 80 км., сега ако те малко от малко разбираха, мина година и половина време, двата терминала са на Турция, затова направих този байпас от 19 км. Ремонтирахме старите газопроводи.

Как ще ме сравнят с Кирил Петков?“, попита Борисов.

“Избиват се хората. Ние с това никога не сме правили политика, но за съжаление броят на загиналите се вдигна по време на управлението на Бойко Рашков. Година и половина не пипнаха – не направиха нищо”

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандалите около магистрала “Струма”, който се разрази миналата седмица.

Борисов, който е на посещение в Рилския манастир, говори и за протеста на “Демократична България” (ДБ) пред президентството, който се проведе миналата седмица. Б

“Най-трудно се коментират ДБ. Помня когато имаха кандидат за президент – Лозан Панов, години наред “знамето” им бе борбата за някаква си тяхна реформа в съдебната система, а после отидоха и клечаха пред президентството и подкрепиха Румен Радев. То тяхното дори е и смешно.


“Отровното трио” отидоха двама от тях да протестират срещу третия , който е министър. Та докато не станат всички министри явно няма да се успокоят”, заяви Борисов.

“Радев ме обиди като ме сравни с Петков, че и аз съм “разхвърлял” тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл”, заяви лидерът на ГЕРБ по повод думите на Радев от миналата седмица, който сравни управлението на кабинета “Петков” с това на правителствата на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че не трябва да има договор с “Газпром”.

“Ако не се правеха на фалшиви герои можеше да си продължат доставките и през това време да сключат дългосрочен договор.

Целта е била да фалират “Булгаргаз”. Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят”, допълни лидерът на ГЕРБ.


“Пеканов е много подготвен човек. От казаното от него стана ясно, че ние нямаме подготвен План за възстановяване. Не знам българите как си представят това пилеене година и половина на пари. Да не дава Господ ние да сме на власт когато трябва да плащаме всичко това.

Експериментът Петков-Василев донесе милиарди щети. Катастрофа във всяка една сфера”, категоричен бе той.

“С всеки изминал ден от щетите, които са нанесли партията на “Промяната” в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях.

Не мога да говоря за другите партии преди да минат изборите.

На Кирил Петков и на неговата партия му се случи за шест месеца това, което се случи на нашата партия, но ние удържахме десетина години.

Но си отиват като много богати хора, много.

„Не, просто, те, мой приятел Мартин, тъй като навремето много си другаруваше с мен, от “Да, България” знае, че през 2009 г. първото нещо, които направихме, е да премахнем посредници. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз.

Що Иван Костов не я направи, като бяха те? Когато изплатихме пенсиите, които Станишиев вдигна, преди да си тръгне, тогава пристъпихме и към това. Така, че всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките и да сключат дългосрочни договори“, каза Борисов.

“Ето, като карате, горивото е едно и също. Остава третият вариант – целта е да фалират “Булгаргаз”. Те крадяха през посредниците и Чирен, докато вие ги излъчвахте. Не казвам за вас, местните”, допълни още Борисов пред медиите.

Той отново припомни, че “Газпром” са ни изпратили на арбитраж. “Сега ни чака същата съдба и някое правителство, след това, ще плати 1,6 млрд. Арбитражът им ще бъде много тежък. Пази Боже ние да сме в управлението.

Същите задължения се трупат в ЕРП-тата, в “Булгаргаз”. Слушах внимателно Пеканов, той е подготвен човек. Ами всъщност ние нямаме План за възстановяване. Българите се лишиха от парите след ковид кризата, намаляха им с 1,3 млрд., сега и фонд “Земеделие” е назад. Експериментът “Петков-Василев” донесе милиарди щети”, каза Борисов.

“Токът при мен беше 80 лв. Токът за утре е по-висок с 60%“, съобщи той.

“Провал в земеделието, няма дърва за огрев, провал в строителството“, отсече Борисов.

Всичките им лъжи една по една блеснаха”, заяви лидерът на ГЕРБ и отиде да види новата пречиствателна станция на Рилския манастир.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts