| | |

Протестът на полицаи и надзиратели продължава под мотото “Сватбени костюми или униформи”

Тази сутрин палатката на протестиращите полицаи и надзиратели (до Министерството на финансите) осъмна с два манекена, на които са изложени облекла на служители в главния дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието.

Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Това е причината лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, уточняват от синдиката.

Униформата с всички налични артикули – костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно, припомнят протестиращите.

През май миналата година, месеци след като имаше увеличение на годишния лимит от 400 лв. на 600 лв., който се полага на работещите в местата за лишаване от свобода, синдикатът поиска официално становище и данни, които да доказват необходимостта от подобно увеличение.

Полицаи и надзиратели в затворите започнаха протест в началото на април, като разпъната шатра до сградата на Министерството на финансите. Протестиращите настояват за актуализация на заплатите им и промяна в условията на труд. Организатори на протеста са Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите в затворите

bta.bg

протест на полицаите снимка БТА

Similar Posts