| | | |

Пред НС се готвят за война, ето какво се случва СНИМКИ

Засилено полицейско присъствие се наблюдава пред сградата на Народното събрание заради протеста на „Възраждане“, който ще поиска оставката на кабинета „Петков“

Заради очаквания протест на партия „Възраждане“ в центъра на столицата има неочаквано засилено полицейско присъствие.

Партия „Възраждане“ организира протест от 12 часа пред сградата на НС с искане за оставка на правителството. Партията е категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна.

„Възраждане“ настоява правителството на четворната коалиция да подаде оставка, защото не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена.

Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие.

С протестните действия „Възраждане“ изразява категорична позиция, че България няма място във военния конфликт между Русия и Украйна и не трябва да предоставя военна помощ на украинската страна.

„Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„България няма да участва в този конфликт по никакъв начин и ако правителството иска нещо друго да направи, нека да знае от сега с категоричност – то работи срещу българския национален интерес“, добави Костадин Костадинов и уточни, че протестът няма да е еднократен.

Именно заради очаквания им протест пред парламента вече има няколкостотин униформени.

Освен това е забранено движението на автомобили и пешеходци от към Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“.

blitz.bg

снимки БЛИЦ

Similar Posts